Від яких хвороб лікує виноград – цінні поради

вересня 09 / 2023
Від яких хвороб лікує виноград – цінні поради

Чимало захворювань виноградом лікували ще древні греки.

Навіть у сучасній медицині є напрям, що ґрунтується на лікуванні захворювань лише виноградом. Називається він ампелотерапія.

Фахівці кажуть, що виноград багатий на вітаміни, амінокислоти, мікроелементи, клітковину, пектини, ферменти, ефірні олії, передає ГПУ.

Виноград може нейтралізувати дію холестерину, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, він здатний відрегулювати метаболізм, усунути запори, має сечогінну дію.

Виноград також налагоджує роботу нервової системи, знижує стомлюваність, відновлює сили, бадьорить, підвищує працездатність.

Ягоди винограду:
– зміцнюють стінки кровоносних судин, щоб зменшити ризик серцево-судинних захворювань;

– мають антиоксидантні властивості, відновлювальний і протипухлинний ефект;

– можуть очистити організм, вивести важкі метали й навіть радіоактивні сполуки;

– насичують організм вітамінами групи B, що поліпшують функції кровотворення;

– нормалізують рівень гемоглобіну;

– допомагають у боротьбі з грибковими захворюваннями;

– покращують колір обличчя і стан шкіри;

– покращують стан волосся, нігтів, зубів, кісток завдяки наявності у ягодах великої кількості фосфору, кальцію та рибофлавіну;

– стимулюють роботу серця завдяки наявності в ягодах калію.

Виноград також здатний підвищувати рівень окису азоту в крові, запобігаючи утворенню тромбів. Корисний він і під час лікування астми, хронічних закрепів, розладів шлунка, проблеми з печінкою, хронічної втоми. Омолоджує організм, а виноградний сік ефективний у лікуванні мігрені.

Виноград містить речовини для профілактики онкології. Це підтверджують учені університету штату Колорадо.

Вживання винограду також допомагає запобігати втраті кісткової тканини у будь-якому віці. Адже у 100 г плодів міститься до 15% добової норми вітаміну К. Саме він необхідний для міцності кісткової тканини.

Дієтологи радять їсти виноград здоровим людям щодня. Але зловживати ягодами також не треба. Оптимальна порція 130–150 г на день для дорослих.

Але є кілька застережень. Вживання винограду може призвести до підвищення рівня глюкози у крові. Виноград стимулює апетит, що може призвести до переїдання, спричинити алергію, розлад шлунка й кишківника. За неправильного вживання – руйнувати зубну емаль, спричиняти бродіння та утворення етанолу.

Тому не рекомендується вживати виноград:
– під час загострень виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки, коліту, а також під час діареї;

– у разі цирозу печінки;

– у разі цукрового діабету;

– у разі гіпертонії,

– у разі карієсу, стоматиту.

Щоб виноград був корисним, вживати його потрібно правильно.

Бажано їсти окремо від інших продуктів. Можна поєднувати із солодкими фруктами. Після 16:00 –17:00 не рекомендується їсти виноград, бо після цього часу вироблення інсуліну знижується, організмові буде важко перетравлювати фрукти. А якщо він не буде повноцінно перетравлений, це призведе до бродіння.

Після вживання винограду рекомендується ретельно прополоскати рот. Оскільки цукри, що міститься у ягодах, негативно впливають на зубну емаль.
Категорія : Різне


Залишити Коментар