Виїзні конференції з новообраними головами територіальних громад тривають.

грудня 15 / 2020
За ініціативи керівництва Закарпатської ОДА у Рахові відбулася виїзна конференція з головами територіальних громад. Такі заходи допоможуть визначити основні цілі подальшої роботи представницьких органів місцевого самоврядування, сприятимуть обговоренню проблемних питань та найголовніше – їхньому вирішенню.

Анатолій Полосков, голова Закарпатської ОДА:

"Нашою командою ініційовано створення єдиної системи взаємодії між новоствореними територіальними громадами та органами виконавчої влади для оперативного обміну інформацією, швидким реагуванням на проблемні питання, які виникатимуть в діяльності нових територіальних одиниць та всебічної допомоги громадам для якісної інтеграції їх в рамки нового законодавства про децентралізацію.

Прямий діалог з головами ТГ - мій особистий пріоритет в повсякденній діяльності.

Ці та інші питання перебувають під особистим контролем в цілодобовому режимі. Прямий зв’язок з керівництвом держави, злагодження колективу та підвищення ефективності роботи всіх структурних підрозділів ОДА відбувається з першого дня мого вступу на посаду і триватиме в постійному плановому режимі."

У нараді в м.Рахів взяли участь голови територіальних громад Богданської, Великобичківської, Рахівської, Ясінянської, Бедевлянської, Буштинської, Вільховецької, Дубівської, Нересницької, Солотвинської, Тересвянської, Тячівської, Углянської, Усть-Чорнянської.

Про головні зміни, які відбудуться в ТГ, у вступному слові розказала заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна.

Ольга Чемет, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Закарпаття окреслила зміни у законодавстві і подальшого реформування медичної галузі в умовах децентралізації.

Директор департаменту соціального захисту Михайло Петрішка, розповів про забезпечення соціального захисту та базових соціальних послуг в умовах децентралізації.

Забезпечення діяльності територіальних громад у сфері захисту прав дітей, утворення та повноваження служб у справах дітей – проінформувала начальниця служби у справах дітей – Світлана Якімеліна.

Христина Омелянюк говорила на конференції про передачу земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність.
Христина Омелянюк - начальник відділу договірної роботи юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

Просторове планування як нова сфера діяльності громад – про це поінформував начальник відділу містобудування та архітектури Максим Павлей.

Євгеній Лукша, експерт ГО «Асоціація проєктних менеджерів ,,Ядро”»
розповів про підготовку та впровадження проєктів із залучення міжнародної технічної допомоги місцевими громадами.

Про туризм, конкурентоспроможність туристичного продукту, інфраструктуру, туристичний продукт територіальної громади, промоція Закарпаття –говорили начальниця управління туризму та курортів Закарпатської ОДА – Маріанна Готра;

- експерт з туризму, викладач ДВНЗ ,,УЖНУ”, керівник проекту ,,Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах” Агенції регіонального розвитку Закарпатської області – Олександр Коваль.

Оксана Бабунич, директорка департаменту культури окреслила для учасників конференції головні аспекти забезпечення прав громадян на отримання якісних та доступних культурних послуг в контексті децентралізації.

Після доповідей всі учасники приступили до відкритих діалогів. Голови ОТГ порушували різні питання і отримали відповіді від експертів.

Керівництво Закарпатської ОДА впевнене, що такі виїзні конференції сприятимуть налагодженню ефективного діалогу між гілками влади, а їхнім результатом буде створення та забезпечення гідних умов життя для всіх закарпатців, без виключення.

Категорія : Різне


Залишити Коментар