Керівництво області зустрілося з ветеранами війни та воїнами-афганцями

грудня 15 / 2020
Проходження реабілітації, оплату комунальних послуг та інші питання обговорило керівництво ОДА з представниками закарпатських спілок ветеранів війни та ветеранів Афганістану.

Голова облдержадміністрації Анатолій Полосков наголосив, що для отримання належної медичної допомоги ветерани мають підписати декларацію зі своїм сімейним лікарем.

Через ситуацію із поширенням COVID-19, у закладах охорони здоров’я медичні послуги надають тільки в ургентних випадках, натомість планова госпіталізація – заборонена.

Заступник голови ОДА Олег Коцюба додав, що особам, які уклали декларацію з лікарем, медичні послуги мають надавати у будь-якій лікарні області чи України, не тільки у військовому шпиталі.

Йшлося й про те, що учасники воєнних дій мають можливість отримати путівки на санаторно-курортне лікування.

Присутні обговорили низку соціальних питань, зокрема й тих, що стосуються орендної плати та оплати житлово-комунальних послуг. Ветерани війни та воїни-афганці розповіли про труднощі безготівкової оплати комунальних послуг, з якими вони зіткнулися.

На зустрічі також були присутні заступниця директора департаменту соціального захисту населення та начальниця управління державних допомог та соціальної підтримки населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк, голова обласної ради Олексій Петров, керівник КЗ «Обласний госпіталь ветеранів війни» Василь Волошин та ін.
Категорія : Різне


Залишити Коментар