В Ужгородському скансені стартував Міжнародний музейний форум

червня 27 / 2024
📌 В Ужгородському скансені стартував Міжнародний музейний форум


З нагоди 54-річниці з дня відкриття Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрився ІІ Міжнародний музейний форум «Сучасний музейний простір і виклики сьогодення».

Учасниками форуму, який об’єднав майже сотню учасників з України, Румунії, Словаччини, Польщі, Литви, Чехії та Угорщини, стали представники Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Маріанна Готра та Олександра Горзов.

Окрім теоретичної частини, на учасників заходу чекають екскурсії до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького та Ужгородського греко-католицького кафедрального собору.

В рамках відзначення 54-річниці Ужгородський скансен також презентує виставку вишиванок із фондової колекції музею XІХ –ХХ століть.

ℹ️ Міжнародний музейний форум започаткований у 2023 році асоціацією «Скансени Карпат», створеною трьома музеями-скансенами з Чернівців, Ужгорода та Львова і вперше був проведений на базі Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту.
Категорія : Культура


Залишити Коментар