«Два століття – одна війна»: фотовиставка на центральній площі Мукачева

червня 24 / 2024
📷 «Два століття – одна війна»: фотовиставка на центральній площі Мукачева

Вчора, на центральній площі Мукачева, було відкрито фотовиставку «Два століття – одна війна».

Експозиція, що розмістилася на площі Кирила і Мефодія, висвітлювала збройну боротьбу українського народу проти російського імперіалізму, яка триває вже понад сто років. На виставці були представлені архівні фотографії часів визвольних змагань Української Повстанської Армії, а також сучасні документальні світлини російсько-української війни, серед яких були роботи військового кореспондента Максима Левіна, який загинув у березні 2022 року.

Цикл виставок «Два століття – одна війна» стартувала ще у 2017 році, і з тих пір її побачили не лише в різних містах України, а й за кордоном. У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Мукачівської райради Роман Тарабій, директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА Євген Тищук та голова Львівського осередку громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» Уляна Кирилів, яка також провела екскурсію для відвідувачів.

Присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв та Героїнь хвилиною мовчання. Виставка тривала до 17:00, а згодом планується показ цих світлин у Сваляві та Хусті.

Фотографії надані департаментом культури Закарпатської ОДА-ОВА.
Категорія : Культура


Залишити Коментар