«Зоря Шевченка над Карпатами» – літературно-мистецьке свято відбулося в Ужгороді

березня 08 / 2024


До 210-ї річниці з Дня народження Великого Кобзаря у художньому музеї імені Й.Бокша відкрили художню виставу творців майстрів пензля і різця, лауреатів Шевченківської премії, та виставу робіт із Шевченкіани закарпатського миця Михайла Беленя. Також у музейних залах – книжково-документальна виставка «Кобзар до Ужгорода йде».
До ювілейної дати підготували і концертну програму, заучастю народного артиста України Петра Матія, юні ужгородці декламували твори Тараса Шевченка.
Як відзначила початкову частину управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Аллу Чернобук, за добру традицію, яка передається із покоління в покоління, ми щорічно вшановуємо світлу пам’ять Тараса Шевченка, який усе життя і творчість присвятив українському народу, мріяв про вільну. , незалежну державу, закликав боротися за щасливе майбутнє рідної країни.
Алла Леонідівна запросила всі ці неділі, 10 березня, в обласну філармонію на концерт до 210-ї річниці Кобзаря. «Свою Україну любить» – так назвав програму Закарпатський народний хор, із яким на сцені будуть і юні виконавці.
«Боритеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – вікно головного пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України, тому вшанування великого сина українського народу сьогодні – це не просто глибокої шани, а й утвердження нашої незламності та непохитної віри у Перемогу над агресором.
Категорія : Культура


Залишити Коментар