Студенти Академії культури та мистецтв й Жешувського університету творчо відзначили річницю співпраці

січня 25 / 2024
Академія культури і мистецтв Закарпатської обласної ради та Інститут музики Жешувського університету (Польща) відзначили річницю співробітництва яскравим концертом під назвою «На межі кордонів». Ця сторінка літопису дружби між навчальними закладами розпочалася минулого року із підписання Угоди про співпрацю в навчальній і науковій діяльності. Про це повідомляє АКіМ на своїх інтернет-платформах.
У дописі зазначено, що директор Інституту музики Колегіуму гуманітарних наук Жешувського університету, професор Мірослав Димон у своїй промові, серед іншого, відзначив, що захоплюється працею українських науковців і педагогів, які, незважаючи на війну, продовжують навчальний процес, щоб забезпечити державу якісними фахівцями, демонструють незламність і працюють на перемогу.
Зі свого боку ректорка Академії, депутатка Закарпатської обласної ради Наталія Шетеля подякувала колективу Інституту за співпрацю та дружбу, яка безумовно є проявом підтримки українських студентів у важкі часи. Вона наголосила, що співпраця з Інститутом музики є продовженням мудрої політики братніх народів у сфері культури, освіти та науки, та висловила сподівання на подальше ефективне, доброзичливе співробітництво і дружбу між вишами.
На концерті свою творчу програму, мистецьку майстерність і таланти продемонстрували колективи АКіМ: інструментальний ансамбль "Subito" та оркестр під керівництвом викладача вищої категорії Євгена Цанька, а також гурт "Music dream", який очолює Євгенія Товарницька.
Категорія : Культура


Залишити Коментар