Академія культури і мистецтв Закарпатської обласної ради вперше у новому статусі

березня 23 / 2023
Академія культури і мистецтв Закарпатської обласної ради вперше у новому статусі проводить Всеукраїнську науково-практичну конференцію

«Синтез мистецької науки, освіти та творчості в Україні та глобальному культурному просторі» - тема V Всеукраїнської науково-практичної конференції, яку організував комунальний заклад вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради. Інститут, який минулого року рішенням сесії обласної ради набув статусу академії, вперше проводить такого рівня захід. У конференції очно і онлайн бере участь понад 80 навчальних закладів з усієї України. Вітальні виступи надійшли від колег академії з Грузії і Словаччини.

Відкриваючи конференцію, ректорка академії Наталія Шетеля розповіла учасникам і гостям про діяльність і здобутки очолюваного нею закладу. Попри війну тут триває освітній процес та розвивається наука. Йшлося про розроблені покрокові навчальні плани для опанування загальнонауковими, навчально-методичними та виконавськими дисциплінами, майбутні фахівці галузі «Культура і мистецтво» здобувають професійні, особистісно-орієнтовані, методичні та виконавські компетентності відповідно до освітньо-професійних програм зі спеціальностей «Хореографія», «Музичне мистецтво», «Сценічне мистецтво», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Професорсько-викладацький дбає про збереження культурних надбань, розмаїття соціокультурної і народнопісенної мозаїки України, музично-виконавських, хореографічних традицій та особливостей культурно-мистецького простору Закарпаття.

Академія першою серед мистецьких закладів України запропонувала впровадити в освітній процес дуальну освіту як гнучку форму організації професійного навчання, що передбачає узгоджену взаємодію освітньої та творчо-виробничої діяльності для підготовки кваліфікованих кадрів. Дуальна освіта поєднує навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

Привітав учасників конференції голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Він подякував професорсько-викладацькому складу колективу академії за те, що попри війну продовжує навчати молодь, якій після перемоги доведеться розвивати державу та культурний простір нашого краю.

Також Володимир Чубірко пообіцяв надалі підтримувати заклад. Зараз у гуртожитку тривають ремонти, які не проводилися кілька десятків років. До співпраці запрошені зарубіжні організації, здійснюється пошук нових партнерів, з якими украдаються угоди для обміну досвідом, спільних навчань і наукової роботи, залучаються кошти ЄС на розвиток і покращення матеріально-технічної бази.

В офіційному відкритті конференції взяли участь директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА Євген Тищук та його заступник Віктор Кравчук.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар