Академія культури і Мистецтв уклала угоду з Північним університетським центром Бая Маре

квітня 30 / 2023

Про це розповіла ректорка комунальної установи Закарпатської обласної ради "Академія культури і мистецтв" депутат облради Наталія Шетеля

"На запрошення декана філологічного факультету Північного університетського центру у Бая-Маре (Румунія), професора Іоана Мирча Фаркаша, разом із депутатом Закарпатської облради Покорбою Юрієм та директоркою Солотвинського ліцею-інтернату з румунською мовою навчання імені М. Емінеску Солотвинської селищної ради Адріаною Поп перебували з робочим візитом у Румунії.
Мета - обговорення співпраці між нашими освітніми закладами.
Румунський виш, як зазначив під час перемовин проф. Іоан Мирча Фаркаш, підтримує міжнародний обмін науковими цінностями. Одна з головних цілей - відкриття європейського і світового простору освіти і науки - від інженерії до мистецтвознавства. Академія культури і мистецтв він бачить у цьому просторі. Мова про спільні науково-практичні заходи, наукові публікації в українських і румунських фахових виданнях, можливість приїзду викладачів і науковців з Північного університетського центру до АКіМ з лекціями щодо системи освіти та науки, університетської роботи в Румунії і навпаки - викладачів АКіМ до Бая-Маре. Також ішлося про програми обміну студентів для освіти і практики", - розповіла Наталія Шетеля.
У ході перемовин партнери цікавились освітнім процесом у часі повітряних тривог в Україні, створенням безпекових умов у закладах освіти та залученням до навчання юнаків і дівчат із числа ВПО. А ще висловили підтримку українському народу.
Ректорка інформувала, що Міністерство освіти і науки України, як і органи виконавчої та самоврядної влади Закарпаття демонструють високий рівень освітнього процесу, облаштування закладів освіти безпечними спорудами тощо.
Результатом зустрічі стало підписання між вишами документа про співпрацю. За словами ректорки АКіМ, документ відкриває нові шляхи та можливості для співпраці і є початком спільних проєктів і програм в академічних сферах двох прикордонних країв.


Категорія : Культура


Залишити Коментар