Концерт присвячений 100-річчю відомого композитора Степана Мартона провели у Мукачівській школі мистецтв, яка носить його ім’я

листопада 13 / 2023
🎻🎹Концерт присвячений 100-річчю відомого композитора Степана Мартона провели у Мукачівській школі мистецтв, яка носить його ім’я

✅У концертній залі Мукачівської школи мистецтв ім.С.Мартона відбувся концерт- дитяча філармонія, присвячений 100-річчю від дня народження відомого композитора Закарпаття Степана Мартона.

🎉 Концерт «Мистецький та творчий шлях С.Ф.Мартона» у школі мистецтв, яка з честю і гордістю носить імʼя видатного музиканта та композитора, у стінах якої вивчають та грають його музичні твори, на творчості якого зростає майбутнє покоління творчих та талановитих музикантів, пройшов на високому професійному та виконавському рівні.

🎻🎹 Концертну програму вела викладачка фортепіанного відділу Крістіна Матоляк, яка ознайомила гостей концерту з життєвою та творчою біографією композитора, імʼя якого з честю носить школа мистецтв. Технічне оформлення розповіді підготувала икладачка фортепіанного відділу Юлія Абуладзе.

🎼🎹У програмі концерту прозвучали твори С. Мартона:
👏«П’єса» у виконанні учениці фортепіанного відділу Каталіни Майороші (клас викладачки Крістіни Матоляк),
👏 лірична «Колискова» у виконанні Евніки Лавкай (скрипка, клас викладачки Христини Ковач, концертмейстер Ольга Деркач),
👏«Елегія» у виконанні учениці фортепіанного відділу Віолетти Зийнич (клас викладачки Магдалини Козуб).

🎻🎹 Родзинкою концерту стали професійні виступи викладачів, виконавців, музикантів та композиторів, які виконали його твори:
👏 «Вечірня пісня» у виконанні дуету Христини Ковач (скрипка) та Ольги Деркач (рояль),
👏 «Експромт» у виконанні Мирослава Екмана (рояль).
🎹
Категорія : Культура


Залишити Коментар