Презентація «Мистецтво піаністів» відбулася на Рахівщині

червня 17 / 2023

15 червня до Великобичківського мистецького закладу завітали в гості – представники фортепіанного відділу Рахівської школи мистецтв.


Ця зустріч відбулася в рамках обмінних концертів між творчими колективами мистецьких шкіл району. На цей раз – зі звітним концертом талановитого піаніста, випускника Рахівського мистецького закладу – Олега ЗУБАНА (клас викладача Мисинчук Надії Михайлівної), який подарував для всіх присутніх захоплюючий концерт.

Слід додати, що Олег – переможець десятків обласних очних, та всеукраїнських і міжнародних дистанційних конкурсів в Румунії, Єгипті, Норвегії, Грузії. Азербайджані, Харкові. Чернігові… де займав виключно 1 місця і навіть декілька «ГРАН ПРІ».



Всіма своїми досягненнями виконавської майстерності гри на фортепіано Олег Зубан завдячує своїм педагогам Гарапко Єві Степанівні, яка навчила його азам гри на фортепіано та Мисинчук Надії Михайлівні, яка продовжила розвиток його здібностей, навчаючи техніці виконаання, вмінню розкрити себе перед аудиторією, висловлювати свої глибинні емоції, реалізуючи їх під час виконання творів.

Перед кожним виконанням твору, ведуча концерту – завідувачка відділом фортепіано Великобичківської МШ – САВЧУК Марина Михайлівна знайомила глядачів (учнів, випускників, викладачів мистецького закладу) з коротким екскурсом (підготувала МИСИНЧУК Надія Михайлівна) з історії написання виконуваних творів, розповіддю про композитора, його життєавим та творчим шляхом.

В репертуарі юного рахівського віртуоза, прозвучали цікаві різнопланові твори, які виконував на високому професійному рівні. Серед них: «Прелюдія і Фуга ре-мінор (з ТДК) Й.С.Баха, «Соната – соль мінор» Л.В.Бетховена, «Прелюдія до дієз мінор Сергія Рахманінова, Баркарола «Пливе човен- води повен» – українського композитора-класика Миколи Лисенка, «Вальс» сучасного українського композитора Мирослава Скорика.

В програмі прозвучало і декілька технічних, віртуозних творів: «Революційний етюд» Фредеріка Шопена, «Етюд К.Черні, та інші.

Родзинкою концертного виступу було спільне виконання Олега ЗУБАНА з викладачкою Надією Михайлівною МИСИНЧУК «Концерту Фа мінор» Й.С.Баха для фортепіано і струнного оркестру в перекладі для двох фортепіано.

Кожен концертний номер глядачі нагороджували юного піаніста-виконавця бурхливими оплесками, а на завершення дарували йому і його не менш талановитій викладачці букети квітів з щирими словами вдячності, як нагороду за прекрасний виступ і піднесений настрій.

Такі цікаві проекти, як обмінні концерти між школами дуже потрібні, особливо зараз, у нелегкий для країни час, адже вони стимулюють педагогічні колективи до пошуку нових форм роботи з учнями, сприяють вдосконаленню набутих навичок, виконавською діяльністю, покращують творчі зв’язки між закладами, педагогічними колективами, занурюють глядачів під час концертів у море позитивних емоцій.

На завершення, звичайно не обійшлося без пам’ятних світлин викладачів фортепіанного відділу Великобичківської МШ з гостями Рахівської ШМ, та цікави творчих бесід – розповів Василь Попович
Категорія : Культура


Залишити Коментар