Василь Дем’янчук відзначив артистів Миколаївського академічного художнього драмтеатру

вересня 14 / 2023

Це відбулося щойно у рамках відзначення 70-річчя від дня народження Дмитра Креміня. Зокрема, грамотами виконувач повноважень голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук відзначив артистів Володимира Фоменка та Григорія Черемушева.
Зауважимо, що Верховна Рада України, Закарпатська та Миколаївська облдержадміністрації оголосили 2023-й – роком поета, есеїста, перекладача, лауреата Шевченківської премії, заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Креміня.
З цієї нагоди Миколаївський академічний художній драматичній театр презентував у Закарпатському театрі ляльок виставу за творами Дмитра Креміня "Земний монолог". 🎭
Паралельно у рамках відзначення ювілею митця Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв представив виставу за твором того ж автора «Танок блукаючого вогню».
Василь Дем’янчук також подякував усьому колективу Миколаївського театру та зауважив, що Дмитро Кремінь зумів об’єднати Південь і Захід України, Ужгород та Миколаїв, літературним словом.
«Приклад Дмитра Креміня свідчить про те, що талановита людина може будь-де проявити свої здібності. Він залишив нам у своїй творчості своєрідний дороговказ та той образ України, якою він хотів її бачити… Особливо, це стрсужттся мови. На жаль, як і тоді, так і зараз на Миколаївщині є проблеми з використанням української мови. І цю ситуацію треба виправляти», — зауважив виконувач повноважень голови облради.
Категорія : Культура


Залишити Коментар