Внесок Мукачівської єпархії у розвиток східно-католицьких за заокеанських греко-католицьктих церков

квітня 14 / 2021
Внесок Мукачівської єпархії у розвиток східно-католицьких за заокеанських греко-католицьктих церков

На інформаційному порталі Ватикану відзначили внесок Мукачівської греко-католицька єпархії у створення та розвиток східно-католицьких за заокеанських греко-католицьктих церков

Цьогоріч Мукачівська греко-католицька єпархія відзначає кілька ювілеїв. Перш за все, 375-річчя Ужгородської унії, що була укладено у 1646 році та відновила єдність з Апостольським Престолом у Римі. А через 125 років імператриця Марія Терезія домоглася створення єпархії за Папи Климента XIV.

Видання «Vatikan News» зазначає, що це важливі історичні події для інших східно-католицьких церков, які походять від Ужгородської унії, тобто від історичної Мукачівської єпархії. Вона є материнською церквою для греко-католицьких церков Словаччини, Угорщини, Чехії, США, а також греко-католицької словацької єпархії святих Кирила і Мефодія візантійського обряду в Канаді.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Папа Франциск прийняв на спеціальній аудієнції в базиліці Святого Петра в Римі близько 1000 паломників із Закарпатської області, яких очолював нині покійний владика Мілан Шашік. Тоді Папа Франциск назвав Мукачівську греко-католицьку єпархію Церквою мучеників.
Категорія : Культура


Залишити Коментар