У Виноградові пройшло обговорення протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт на руїнах замку Канків

квітня 14 / 2021

Сьогодні, 14 квітня, під головуванням міського голови Степана Бочкая відбулась зустріч з представниками КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради. Участь у ній також прийняли секретар міської ради Сніжана Попович, керівники та спеціалісти структурних підрозділів міської ради, голови профільних депутатських комісій.

Мета зустрічі - презентація розробленої проєктно-кошторисної документації для всіх видів протиаварійних робіт з консервації руїн замку Канків у рамках реалізації проєкту HUSKROUA 1702/3.1/0091 «Відновлення туристичної привабливості історичного «Соляного Шляху» Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020рр. та координація подальших дій проєкту «Збереження замків Закарпаття» в рамках Конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Учасниками заходу було детально обговорено науково-проєктну документацію на протиаварійні та невідкладні консерваційні роботи, а саме: очищення прилеглої території навколо замку, протиаварійні роботи (укріплення стін), консерваційні роботи.

Як зазначив директор АРР «Закарпаття» Михайло Данканич, проведення таких робіт займе довготривалий період, але результатом буде збереження замку Канків - пам’ятки архітектури національного значення (ХV ст.) і покращення туристичної привабливості об’єкту.



Виноградівська міська рада
Категорія : Культура


Залишити Коментар