Знайомство з книгами, що вийшли коштом обласного бюджету. Роман Дмитра Кешелі «Птахи кольорових снів»

листопада 23 / 2020

Розповідаємо про книги, які було видано коштом обласного бюджету у рамках Програми підтримки творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

Цього року на реалізацію Програми з обласного бюджету виділили 700 тис. грн. За підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА за ці кошти видано 14 книг закарпатських авторів. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Олексія Петрова, 3600 примірників цих книг передали бібліотекам навчальних закладів і закладів культури області, Закарпатському обласному осередку НСПУ та ін.

Роман Дмитра Кешелі «Птахи кольорових снів» нещодавно вийшов в Ужгороді і вже підкорив українського читача. Книгу видано за рахунок коштів обласного бюджету у видавництві Олександри Гаркуші. Тираж видання – 200 примірників, його вартість – 79 тис. грн.

За словами автора, «Птахи кольорових снів» – це роман у притчах для тих, хто до глибоких літ зберіг у собі Вічну дитину. З незмінним гумором, дивовижною любов’ю до людей, народного фольклору, обрядів та звичаїв закарпатського села Дмитро Кешеля розказує історію кохання двох молодят, яка ніби нашпигована різними подіями, приголомшливими пригодами, дитячим сприйняттям дорослої філософії життя. І все це слугує для головного героя твору величезним уроком правди, справедливості, краси й кохання.

Довідка

Дмитро Кешеля – український письменник, сценарист та режисер понад 10 документальних фільмів про культуру, історію, традиції та відомих історичних особистостей Закарпаття, член Закарпатської організації НСПУ. Лауреат премії видавництва «Молода гвардія» (1982), премії журналу «Дружба народів», чотири рази був удостоєний Закарпатської обласної літературної премії ім. Федора Потушняка (1995, 2003, 2007, 2010). Найвідомішими у його творчому доробку є книги «Дерево зеленого дощу», «Колиска сонця», «А земля таки крутиться», «Госундрагоші», видання для дітей «Сяйвооке звірятко», «Весільна феєрія», роман «Родаки», п'єси «Голос Великої ріки», «Дерев'яні люди», «Недотепа із Вертепа» та фільми «Гіркота солодкої Землі», «Осіння Голгофа Теодора Ромжі», «Це ми, діти твої, Господи!» та ін.

За рахунок коштів обласного бюджету цього року в Закарпатській області видано 14 творчих проєктів (книжок) місцевих авторів на суму 700 тис. грн: Лідія Повх «Крапля меду», Петро Ходанич, Михайло Ходанич «Дерев’яна пластика Закарпаття», Ірина Густі «Світ живої любові», Павло Федака «Закарпатська Просвіта у постатях її діячів 1920-2020», Василь Химишинець «А сонце струшує проміння», Надія Панчук «Запізнілі нейтрони», Дмитро Кешеля «Птахи кольорових снів», «Юлій Сташко. Графіка», «Ігор Панейко. Малярство. Графіка. Театр», Семен Панько «Вибрані твори. Коли засвічувалися віщі вогні», Василь Кузан «Три по сто», Іван Коршинський «Про незабутнє», Софія Малильо «Кухоль щастя», Іван Хланта «Співаночки мої милі».


Категорія : Культура


Залишити Коментар