Місто недоотримало 1,5 млн грн на розвиток інфраструктури: повідомили про підозру начальниці управління Ужгородської міської ради

липня 29 / 2024

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури начальниці одного з управлінь Ужгородської міської ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
Слідством встановлено, що через неправомірні дії посадової особи у 2020-му році місто недоотримало 1,5 млн грн. Це – кошти, які забудовники повинні були сплатити як пайовий внесок у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.
Керівник підрозділу міськради, маючи відповідні повноваження та можливості, не перевірила подану підприємцями інформацію щодо повної сплати коштів пайової участі. При цьому внесла недостовірні дані у довідки, необхідні для введення об’єктів нерухомості в експлуатацію.
Йдеться про дві новобудови в обласному центрі – торговельно-житловий комплекс та багатоквартирний житловий будинок.
Прокурори спільно зі слідчими вже звернулися до суду з клопотаннями щодо тимчасового відсторонення підозрюваної від займаної посади та обрання їй запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснює ТУ БЕБ в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар