Зайняли посади у «податковій службі», створеній окупантами – трьом мешканкам Херсонщини повідомили про підозру

липня 02 / 2024
Зайняли посади у «податковій службі», створеній окупантами – трьом мешканкам Херсонщини повідомили про підозру
🟡

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом мешканкам Херсона заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що правоохоронці підтримували дії окупантів і влітку 2022 року добровільно погодились співпрацювати з ними, розпочавши роботу у незаконно створеному «управлении федеральной налоговой службы по Херсонской области».

Підозрювані обійняли псевдопосади інспекторів. До їх обов’язків входило проведення виїзних податкових перевірок, виявлення порушників за їх результатами та застосовування до них штрафних санкцій. Таким чином особи сприяли утвердженню ворожої політики у тимчасово окупованому Херсоні та наповненню бюджету ворога за рахунок українських громадян.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Закарпатській області у співпраці з підрозділами прокуратури та СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар