СБУ викрила трьох колаборанток, які примушували українських підприємців «працювати» на російський бюджет

липня 02 / 2024
СБУ викрила трьох колаборанток, які примушували українських підприємців «працювати» на російський бюджет

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази співпраці з ворогом трьох співробітниць окупаційної податкової служби з Херсона.

З початку повномасштабного вторгнення, вони перейшли на бік ворога й погодилися працювати в так званому «управлінні федеральної податкової служби Херсонщини».

За даними слідства, колаборантки ініціативно влаштувалися на посади податкових інспекторів у створеній окупантами структурі.

Зловмисниці примушували підприємців «працювати» на російський бюджет та сплачувати податки за російським законодавством. Крім того, застосовували до українських громадян штрафні санкції.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводили слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар