Трьом громадянам, які погодились обійняти псевдопосади повідомлено про підозру

березня 25 / 2023


За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом особам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Мешканці Луганська – за фактами зайняття посади у незаконно створеному органі влади, а також державної зради (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 111-1 КК України), а жителю Херсона – у зайнятті посади в псевдоправоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Третього чоловіка – мешканця Сватового – підозрюють у передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним формуванням (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, маючи багаторічний досвід роботи в підрозділах ДСНС України та облавтодору відповідно, погодились очолити аналогічні органи, незаконно створені окупантами на тимчасово окупованих територіях.

Херсонець обійняв посаду «начальника пожарно-спасательной части» в м. Олешки та здійснював підбір кадрів. Він пропонував громадянам перейти на бік проросійської влади та працювати на окупантів, отримуючи заробітну плату в російських рублях.

А житель Луганщини не лише погодився працювати так званим начальником Сватівського автодору ДУП лнр «Луганського автодору», а й організував виконання ремонтних робіт на ділянках доріг тимчасово окупованого Сватівського району. Крім того, передав у користування НЗФ спецтехніку для укладання доріг, навантажувачі, трактори та вантажні автомобілі, якими раніше володів райавтодор.

Сприяла в захопленні військовими рф влади на території України і жителька Луганська, яка погодилась працювати «т.в.о. начальника відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції терористичної організації лнр». Поплічниця окупантів співпрацювала з представниками інших незаконно утворених органів влади та сприяла утвердженню на тимчасово захоплених територіях політики псевдореспубліки «лнр».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.




Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар