Допустив самовільну рубку ялин зі збитками на понад пів мільйона гривень – судитимуть помічника лісничого одного з підрозділів «Ясінянського ЛМГ»

травня 10 / 2024
Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо помічника лісничого одного з лісництв «Ясінянського ЛМГ» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Слідством встановлено, що внаслідок недбалих дій обвинуваченого під час відведення ділянки лісу в рубку було допущено ряд порушень. Через це у квітні-червні минулого року проведено рубку більше пів сотні ялин на ділянці, не призначеній для цього.
Висновки експертизи підтвердили, що такі дії завдали державним інтересам збитки у розмірі 534 тис. грн.

Досудове розслідування здійснював Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові. Наразі розгляд провадження відбувається в Рахівському районному суді.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар