За допущену масову рубку зі збитками у понад 18 млн грн судитимуть посадовця «Ясінянського ЛМГ»

лютого 02 / 2023

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо посадовця лісництва держпідприємтсва «Ясінянське ЛМГ» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, працівник лісоохорони, попри свої обов’язки, не вжив достатньо заходів для збереження лісу та попередження незаконних рубок. Як наслідок – допустив масову незаконну порубку дерев, збитки від якої, за висновками експертів, перевищили 18 млн грн. Встановлено, що рубки здійснені в осінньо-зимовий період у 2020-2021 роках.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласного управління СБУ. На час слідства обвинуваченого відсторонили від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар