На кордоні зі Словаччиною зупинили ще девʼятьох правопорушників

березня 11 / 2024



Впродовж минулих вихідних військовослужбовці Чопського загону затримали дев’ятьох громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Шестеро з них ризикнули долати складні рельєфи гірських ділянок, інші троє обрали рівнинну місцевість поблизу міста Ужгород.

✅️Зокрема, прикордонники відділу «Новоселиця» зупинили в районі села Кам’яниця двох чоловіків, які пішки йшли у напрямку держрубежу. Обидва виявилися одеситами, яких уже затримували напередодні на цій же ділянці кордону. Після притягнення до відповідальності чоловіків звільнили, втім, вони вирішили знову спробувати перетнути кордон.

✅️Інших двох «повторників» затримали поблизу сіл Оноківці та Сіль Ужгородського району. 32-річний харків’янин вичекав два тижні після першої спроби і знов пішов тим же маршрутом. Житель Житомирщини, якого також попередньо затримували поблизу села Оноківці, навпаки,змінив локацію і попрямував через гори. Однак, пильність правоохоронців завадила планам обох.

✅️Прикордонники відділу «Новоселиця» затримали ще трьох правопорушників, які наважилися горами пробратися за межі України. Харків’янина і киянина, які прямували разом, зупинили за 100 метрів від державної межі. Чоловіки познайомилися в інтернет чаті та спланували маршрут за онлайн картами.

✅️Іншого правопорушника розшукав та затримав службовий собака прикордонників. Житель Хмельниччини, пробираючись до кордону, заблукав і втратив орієнтування у лісистій місцевості.

✅️Двох житомирян затримали у ході проведення перевірочних заходів. Правопорушники вирішили під’їхати до кордону на таксі, однак прикордонний наряд зупинив і перевірив автомобіль. Чоловіки зізналися, що заздалегідь спланували маршрут до кордону.

Усіх затриманих доправили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування усіх обставин справи та притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Їх справи розглядатиме суд.


Категорія : Кримінал


Залишити Коментар