Поблизу кордону зі Словаччиною затримали шістьох чоловіків, троє з яких переправники

січня 18 / 2024


Учора ввечері прикордонники Чопського загону перешкодили незаконному перетину держрубежу групою осіб. Порушників та їх провідників затримали поблизу кордону зі Словаччиною в районі населеного пункту Паладь Комарівці Ужгородського району.

Військовослужбовцям відділення «Паладь Комарівці» надійшла інформація щодо можливої спроби незаконного перетину кордону групою чоловіків призовного віку. На зазначену ділянку вислали додаткові наряди з розшуковими собаками, до пошукових заходів залучили також оперативних співробітників загону.

Трьох чоловіків було виявлено за 500 метрів від кордону у ході проведення перевірочних заходів. Ще одна особа намагалася обійти контрольний пост, однак правоохоронці помітили її та затримали в адміністративному порядку.
За кількасот метрів від місця попереднього затримання зупинили ще двох чоловіків, які намагалися непомітно пробратися через кордон.

Усі шестеро виявилися місцевими жителями. Правоохоронці встановили, що троє з них є переправниками решти з України до Словаччини. Чоловіки зізналися, що знайомі між собою та погодили питання переправлення через кордон за грошову винагороду. Відповідно до домовленості, «клієнтів» доставили у прикордоння легковиком переправників, а далі провідник мав довести їх безпосередньо до держрубежу. Коли порушники побачили, що їх переслідують правоохоронці, вони розбіглися у різні сторони.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Осіб, які намагалися незаконно дістатися Словаччини, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.
Переправникам загрожує кримінальна відповідальність. Повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», було направлено на адресу Національної поліції.

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар