Хто та чому намагався вбити директора санаторію «Карпати» (відео)

грудня 24 / 2023

«Оперативники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області у співпраці з мукачівськими колегами швидко розшукали чоловіка, який кинув гранату у двір мукачівця. Під час обшуків у чоловіка виявили партію зброї, документи сумнівного походження, банківські картки та радянську символіку» - йшлося у повідомленні поліції від листопада минулого року(відео додається).
20 грудня Мукачівський районний суд розглянув кримінальну справу № 303/2259/23 в якій жителя міста Берегово, звинуватили у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.5, 7 ч.2 ст. 115 та ч.1 ст.263 КК України. Цікаво, що прізвище особи стосовно якої вчинявся замах та відомості стосовно засудженого відсутні у відкритих джерелах.

Все ж у матеріалах справи є свідчення особи на яку вчинився замах, що проживає він в місті Мукачеве, раніше працював лікарем, на даний час є директором санаторію Карпати. Наразі директором санаторію є Ярослав Грицак.
«Приблизно о 23 год. 40-45 хв. недалеко від них стався сильний вибух. В той момент вони не зрозуміли, що сталося, впали на землю (з сином – ред.), через 8-10 сек. піднялися і забігли в будинок. Після цього вони зразу передивилися камери відео спостереження і зрозуміли, що на їх подвір`ї вибухнув якийсь предмет. Спочатку він подумав, що це якийсь піротехнічний засіб, оскільки не міг уявити, що то була бойова граната» - йдеться у свідченні потерпілого.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 5, п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України, не визнав, а вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України, визнав частково. До замаху на вбивство він не має ніякого відношення, з даною особою до 01.11.2022 року знайомий не був і в жодних неприязних відносинах з ним не перебував.
Цікаво, що потерпілий теж заявив, що звинуваченого він ніколи не зустрічав та не знає його.

Щодо незаконного придбання та зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів звинувачений показав наступне. В нього були наявні металошукачі, за допомогою яких він шукав різні металеві предмети. Одного разу, приблизно в червні 2022 року, неподалік міста Мукачеве в районі «Червоної гори», за допомогою металошукача він знайшов схрон, а саме рушницю, набої, гранати. Оскільки в Україні діє воєнний стан, він бачив, як в Києві всім бажаючим роздавали автомати, тому вирішив залишити знайдену рушницю і боєприпаси для самозахисту.

Суд визнав винним підсудного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.5, п.7 ч.2 ст. 115 та ч.1 ст.263 КК України та призначити йому покарання - за ч.2 ст.15, п.5, п.7 ч.2 ст. 115 КК України у виді 10 (десяти) років позбавлення волі.

В даній справі є декілька запитань на які нема відповіді на які ми спробуємо дати, як не зрозумілі мотиви засудженого.



Повідомляє - https://transcarpathia.news/
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар