На кордоні з Румунією затримали переправника ухилянтів

червня 08 / 2023
«ЗАХІД-2023»: НА КОРДОНІ З РУМУНІЄЮ ЗАТРИМАЛИ ОРГАНІЗАТОРА, ПЕРЕВІЗНИКА ТА ПРОВІДНИКА УХИЛЯНТІВ

✅ У рамках спільної спеціальної прикордонної операції «ЗАХІД-2023» під час спроби незаконно порушити українсько-румунський кордон прикордонники Чернівецького загону затримали організаторів та 4-х військовозобов’язаних осіб.
Реалізуючи випереджувальну інформацію оперативників загону спільно з нарядом відділення «Нижні Петрівці» за силової підтримки спеціального підрозділу ДОЗОР у прикордонні затримали водіїв автівок «Форд» та «Опель». Обидвоє під час затримання намагалися втекти з місця події, аби уникнути відповідальності.

✅ Охоронці кордону з’ясували, що за певну винагороду один з водіїв перевозив трьох військовозобов’язаних чоловіків, а інший здійснював супровід та керівництво під час трансферу до кордону.

✅ Згодом на околиці н.п. Нижні Петрівці серед лісового масиву пошукова група затримала провідника та ще одного військовозобов’язаного чоловіка, які прямували до держрубежу.

✅ Порушників доставили в прикордонні підрозділи та оформили документи щодо притягнення їх до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

❗️ Стосовно організаторів до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар