На Закарпатті прикордонники виявили трьох громадян України призовного віку, які намагалися виїхати в Угорщину за підробленими документами.

квітня 02 / 2023
ПО ТРИ ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ США ЗА «ЛИПОВІ» ДОКУМЕНТИ ЗАПЛАТИЛИ ДВОЄ ХАРКІВ’ЯН ТА КИЯНИН

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили трьох громадян України призовного віку, які намагалися виїхати в Угорщину за підробленими документами.

Двоє харків’ян та киянин для перетину кордону обрали пункт пропуску «Лужанка». Під час прикордонного контролю, усі троє для перевірки документів, окрім паспортів, надали тимчасові посвідчення військовозобов’язаного.

У посвідченнях інспектор виявив ознаки підробки. Крім того, всі три довідки, які нібито були видані різними районними територіальними центрами комплектування Києва та Харкова, були заповнені одним і тим самим почерком.

Чоловіки зізналися, що за сфальшовані довідки кожен із них заплатив по 3 тисячі доларів США.

У перетині кордону махінаторам відмовили, а про наявність у їх діях ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції у Закарпатській області.

Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до даного правопорушення.

Для подальшого прийняття правового рішення, правопорушників передали співробітникам поліції.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар