Водій рейсового автобусу намагався незаконно завести в Україну Айфони: Незадекларовані мобілки тимчасово вилучено

квітня 03 / 2023


Повертаючись з Італії до України через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці, 37-річний водій рейсового автобусу «Санремо – Київ» під час проходження митного контролю у «червоному коридорі» вказав лише особисті речі. Усно підтвердив, що не переміщує будь-які товари, переміщення яких через кордон обмежено.
Але, коли митники зайшли з перевіркою у салон автобусу, то одразу ж виявили під пасажирським сидінням, що знаходиться позаду водійського, - 18 новеньких мобільних телефонів.
Серед них: 4 шт торгової марки Apple (моделі iPhone 14 ProMax), 6 шт смартфонів марки Samsung (Galxy S23 і S23 Ultra), та марки One Plus (моделі 11 5G), орієнтовна загальна вартість яких складає понад 770 тисяч гривень.
Тож, очевидно, що новенькі ґаджети буковинець хотів завезти автобусом в обхід декларування та оподаткування. Це при тому, що згідно з митним законодавством дозволяється ввозити в Україну товар без декларування та оподаткування на одну особу, якщо його вартість не перевищує 500 євро та вага до 50 кг.
Відтак, відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч.2 статті 471 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають накладення штрафу у розмірі 30% вартості предметів правопорушення.
Наразі незадекларовані мобілки тимчасово вилучено, а їх остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.





Категорія : Кримінал


Залишити Коментар