Поблизу кордону зі Словаччиною затримано переправника та двох клієнтів - втікачів

березня 30 / 2023


Учора оперативні співробітники Чопського прикордонного загону затримали місцевого жителя Закарпаття, який заробляв на незаконному переправленні чоловіків призовного віку через державний кордон.

Заходи проводилися спільною міжвідомчою групою, до складу якої, окрім прикордонників, входили співробітники слідчого відділу розслідувань особливо тяжких злочинів і міграційної поліції ГУНП, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

У рамках супроводу кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», правоохоронці затримали фігуранта під час безпосереднього переправлення ним двох громадян України. Чоловік дістався у прикордоння таксі, іншим автомобілем у визначене ним місце приїхали його «клієнти». Він допоміг їм подолати загороджувальний паркан та вказав, куди рухатися далі.
Переправника затримали під час безпосереднього переправлення чоловіків через кордон. У ході слідчих дій у нього вилучили мобільний телефон та отримані грошові кошти. За свої послуги він взяв з чоловіків 6000 доларів США.

Фігуранта затримали в порядку ст.208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар