Про насильство не мовчать: в поліції Закарпаття продовжують роботу спеціальні мобільні групи по протидії домашньому насильству

лютого 02 / 2023
Про насильство не мовчать: в поліції Закарпаття продовжують роботу спеціальні мобільні групи по протидії домашньому насильству🚔

На території Закарпатської області постійно працюють мобільні групи, що сформовані з числа співробітників поліції, які пройшли спеціальне навчання та вміють фахово реагувати на випадки домашнього насильства.

Вони виїжджають на виклики, що стосуються насильства в сім’ї, відстежують ситуацію та консультують родини, які вже зіштовхнулися з такою проблемою та вживають заходів, щоб захистити потерпілих від кривдників.

Так, станом на сьогодні на обліках порушників за цим напрямком у області перебуває 2606 осіб.

З початку року правоохоронці області склали на сімейних кривдників вже 264 адміністративні протоколи за статтею 173-2 КУпАП, тобто Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми.

У 83 випадках порушникам поліцейські винесли термінові заборонні приписи, які містять такі заходи, як зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою. Всі вони можуть накладатися терміном до 10 днів.

У той же час, відповідно до рішення суду, за матеріалами працівників поліції, у чотирьох випадках порушникам винесені обмежувальні приписи, які забороняють кривдникам наближатися до членів своїх сімей терміном на півроку.

Окрім притягнення до відповідальності порушника, за необхідності до роботи з родинами залучають психологів та інші профільні служби. Адже основною задачею є не локалізація чергового конфлікту, а викорінення проблеми в цілому.

Про насильство не можна мовчати. Не терпіть, не бійтеся звернутися по допомогу. Для виклику поліції для вас цілодобово працюють оператори лінії «102». Також по допомогу ви можете звернутися за номером урядової гарячої лінії 15-47.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар