На Берегівщині через десятки незаконно переданих у власність земель водного фонду прокуратура звернулася до суду

червня 02 / 2022
На Берегівщині через десятки незаконно переданих у власність земель водного фонду прокуратура звернулася до суду


Берегівська окружна прокуратура в межах представницьких повноважень звернулася до суду з позовами, розпочавши процес повернення громаді понад 70 земельних ділянок водного фонду. Йдеться про землі навколо ставка в с. Великі Береги.

Прокуратура встановила, що орган місцевого самоврядування незаконно передав у приватну власність території, що знаходяться в межах 50-метрової зони прибережної захисної смуги. При цьому заборону на надання громадянам таких земель для ведення особистого селянського господарства було проігноровано.

Навіть після листів прокурора щодо необхідності визнати таке рішення незаконним і скасувати вказаний орган не зробив цього, що і стало підставою в інтересах держави звернутися з відповідною вимогою до суду. Позови заявлено і до громадян, які зобов’язані повернути протиправно одержані ділянки громаді. Прокуратура наполягає і на скасуванні державної реєстрації права власності їх на ці землі. Наразі триває процес заявлення позовів, у частині з них суд вже відкрив провадження і призначив до розгляду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар