Вибуття із власності земель НААН вартістю більше 1 млн грн – на Закарпатті підозрюють ексземлевпорядника

травня 04 / 2022
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому спеціалісту-землевпоряднику однієї із сільських рад Мукачівського району повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підготував проєкти рішень щодо відведення громадянам ділянок на території с. Нижні Ворота та підписав ряд необхідних документів. У подальшому вказані ділянки передали у приватну власність для будівництва та обслуговування житлових будівель. При цьому землевпорядник не перевірив належним чином документацію із землеустрою, проігнорувавши той факт, що ділянки перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

Надалі проєкти рішень затвердили рішенням сесії сільради, а громадяни отримали акти на право власності. Таким чином із постійного користування наукової установи вибули землі загальною вартістю понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар