Приховування факту зґвалтування 11-річної закарпатки – прокуратура розпочала кримінальне провадження

листопада 03 / 2021
Приховування факту зґвалтування 11-річної закарпатки – прокуратура розпочала кримінальне провадження


Берегівською окружною прокуратурою розпочате кримінальне провадження за фактом приховування особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Наразі перевіряється можлива причетність до цього посадових осіб служби у справах дітей Берегівської міської ради та медиків.

За даними слідства, протягом останніх двох місяців дівчина зверталася за медичною допомогою. Однак жодна з осіб, якій було відомо про її вагітність, не поінформувала про це правоохоронні органи, всупереч визначеному чинним законодавством порядку. І лише минулого тижня правоохоронці розпочали розслідування за фактом зґвалтування малолітньої мешканки Берегівщини (ч. 4 ст. 152 КК України) після повідомлення у ЗМІ про вагітність закарпатки в такому юному віці.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Берегівського райвідділу поліції Головного управління поліції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар