На Закарпатті за пропуск дитини прикордонникам пропонували хабар

листопада 04 / 2021



Незаконному виїзду за кордон неповнолітнього громадянина України без згоди одного з батьків запобігли учора прикордонники Чопського загону.
У залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» під час перевірки документів пасажирів потягу «Мукачево – Будапешт» прикордонний наряд виявив відсутність згоди батька на виїзд 15-річного хлопчика.
Чоловік, який супроводжував дитину, замість нотаріально завіреної заяви про згоду батька на виїзд дитини за кордон надав на контроль свій паспорт зі вкладеними у нього грошима. Він запропонував прикордонникам 200 гривень та 1000 угорських форинтів, якщо ті погодяться «закрити очі» на відсутність необхідних документів.
Прикордонний наряд від такої пропозиції відмовився та проінформував про хабар співробітників Нацполіції. На адресу Ужгородського відділу ГУНП у Закарпатській області було направлено повідомлення про виявлення ознак можливого правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Після відбору пояснень та проведення слідчих дій грошові кошти були вилучені співробітниками Нацполіції протоколом огляду місця події.
Хлопчика та чоловіка, що його супроводжував, пропустили на вибуття з України після оформлення ними та надання на контроль нотаріально завіреної згоди батька на виїзд дитини за кордон.
У зв’язку з цим, нагадуємо про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди посадовій особі Держприкордонслужби та про правила вивезення неповнолітніх громадян України: https://dpsu.gov.ua/ua//viizd-za-kordon-nepovnolitnih-ditey.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар