Поліцейські Мукачівщини від водія, який керував автівкою під дією наркотиків, вилучили марихуану

червня 14 / 2021
У селі Павшино Мукачівського району під час перевірки документів від водія-порушника поліцейські вилучили пакет з речовиною, схожою на марихуану, електронні ваги та одноразові шприци. Чоловіка, який перебував у стані наркотичного сп’яніння, відсторонили від керування автотранспортом. За фактом незаконного зберігання наркотиків слідчі розпочали розслідування

Сьогодні вночі, близько 1.30, поліцейські групи реагування патрульної поліції у селі Павшино зупинили автомобіль марки ВАЗ «21099», який рухався з порушеннями Правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм поліцейські помітили, що чоловік підозріло себе поводить і нервує. Стан 26-річного жителя села Ключарки Мукачівського району викликав у працівників поліції підозру, що він може знаходитися в стані наркотичного сп’яніння. В подальшому, правоохоронці провели поверхневу перевірку транспортного засобу, під час якої виявили на задньому сидінні автомобіля поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження, схожою на марихуану, вагою близько 30 грамів, електронні ваги та одноразові шприци.

Для документування кримінального правопорушення на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції. Порушника освідчили, медики зафіксували, що чоловік перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Також з’ясовано, що житель Мукачівщини вже втретє протягом року притягується до відповідальності за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння. Незважаючи на те, що чоловіка рішенням суду позбавлено права керувати транспортними засобами.

За фактом незаконного зберігання наркотичних речовин слідчі поліції розпочали розслідування за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України. Виявлені заборонені предмети поліцейські вилучили та скерували експертам на дослідження.

Водночас на порушника склали адмінпротокол за ст. 130 (керування у стані сп'яніння) та винесли постанову за ч.5 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім кримінальної відповідальності, порушнику передбачене покарання у вигляді штрафу на суму майже 41 тисячу гривень.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар