До уваги імпортерів товарів військового призначення та подвійного використання

липня 18 / 2024


❗️До уваги імпортерів товарів військового призначення та подвійного використання

📨 Надіслати заяву на одержання сертифіката підтвердження доставки імпортер може протягом 10 днів з дня митного оформлення товару.

☝️Стаття 21 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» передбачає, що на запит імпортера товарів митні органи видають сертифікат підтвердження доставки, яким засвідчують факт надходження в Україну товарів.

📄Сертифікат підтвердження доставки надається тільки на імпортовані в Україну товари, на які Держекспортконтролем видано імпортний сертифікат або інший документ.

📈 Аналіз надходження від імпортерів запитів на видачу таких сертифікатів демонструє, що за І півріччя 2024 року Держмитслужбою видано в 20 разів більше сертифікатів підтвердження доставки, ніж за аналогічний період 2023 року.

Водночас, у першому півріччі поточного року Держмитслужба відмовила у видачі сертифікатів підтвердження доставки на кожне друге звернення імпортерів у зв’язку з недотриманням ними визначеного законодавством строку подання відповідних запитів - протягом 10 днів з дня митного оформлення товару.

📩 Нагадуємо, що для одержання сертифіката підтвердження доставки імпортеру товару достатньо надіслати до Держмитслужби лист зі стислим викладенням мети звернення, в якому зазначити реквізити:
- митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару;
- міжнародного імпортного сертифікату;
- дозвільного документа Держекспортконтролю (за наявності).

ℹ️ Актуальну інформацію про отримання сертифікату підтвердження доставки розміщено:
📌на офіційному вебпорталі Держмитслужби у розділі «Діяльність» (Адміністративні послуги/Надання державних гарантій по товарам, які було імпортовано в Україну і прийнято під режим експортного контролю України - https://customs.gov.ua/administrativni-poslugi-shcho-nadaiutsia-derzhavnoiu;

📌 на сайті з державних послуг Дія - https://guide.diia.gov.ua/view/vydacha-na-zapyt-importera-sertyfikata-pidtverdzhennia-dostavky-iakym-zasvidchuietsia-fakt-nadkhodzhennia-v-ukrainu-tovariv-vyzn-9fc36adc-2735-4244-a6ae-7906cc721cf8.

Закарпатська митниця
Категорія : Бізнес


Залишити Коментар