Територіальні Центри Комплектування на Закарпатті: Новий Гравець у Полі Влади?

травня 06 / 2024


Останні події на Закарпатті стали приводом для серйозних обговорень щодо ролі Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК) у регіональному контексті. Інцидент, що трапився третього травня, коли представники ромської громади вчинили хуліганські дії біля одного з ТЦК, підніс на поверхню питання про вплив цих установ у регіоні.

За даними місцевих ЗМІ, хуліганські дії призвели до пошкодження майна, але варто відзначити, що учасники події визнали свою провину та самостійно відновили завдані збитки. Це свідчить не лише про відповідальність перед правопорядком, але й про готовність залучати до усунення наслідків своїх дій.

Що вражає, це твердження про вплив ТЦК, який перевищує владу будь-яких державних органів. Звідки ця потужність і які можливі наслідки цього впливу на регіональну державну політику? Ці питання стають актуальними в контексті подій на Закарпатті.

Найбільш відомий приклад - судовий випадок з полковником Сергієм Зубатовим, який, за повідомленням, безпідставно виключив з військового обліку 20 осіб. Хоча суд визнав його винним і наклав штраф, полковник все ще займає відповідальну посаду у ТЦК, що викликає питання щодо ефективності механізмів контролю за діяльністю цих установ.

Ще однією непокоячою тенденцією є страх журналістів висвітлювати ці питання, що підкреслює важливість свободи слова та журналістської незалежності.

Усе це ставить під сумнів дотримання принципів правової держави та необхідність публічного обговорення ролі ТЦК у регіоні. Наразі, це лише початок широкого дискурсу, який, сподіваємось, приверне увагу відповідних державних і громадських структур.

«Час відповідати за свої вчинки. Медіапростором України розлетілась інформація про неприпустимі дії представників ромської національності біля одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Закарпаття, що відбулися третього травня.
Учасники цих хуліганських подій визнали свою провину і власним коштом та силами відновили пошкоджений паркан та ворота 1-го відділу Берегівського РТЦК та СП (м.Виноградів).
Винуватці події визнали, що діяли занадто емоційно, бездумно, агресивно та антидержавницькі. Все повинно вирішуватися в правовому полі
» - йдеться в повідомлені закарпатського ОТЦК та СП.


В даному випадку ТЦК виконує роль - правохоронців, суду та Міністерства юстиції.


От реакція на події:



Цікаво, що ймовірно ТЦК не усвідомлює,які можуть бути наслідки їх дій.... хотя це не дивина в історії війн таке вже було.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар