Порошенку не вдалося зробити собі рекламу на закарпатських угорцях,а Зеленський зустрінеться з Орбаном

грудня 07 / 2023

Знаючи, що у Верховній раді України у найближчі дні будуть змінені закони стосовно національних меншин та освіти, що частково задовольнить Угорщину, стосовно претензій до України. Петро Порошенко, через посередників домовився про зустріч з пример-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Фактично Порошенко хотів показати Орбану, що впливає на всі політичні процеси в Україні та може вирішити будь які питання та паралельно зробити собі рекламу на закарпатських угорцях. Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив, що екс-президент України Петро Порошенко справді хотів зустрітися з угорським прем’єром Віктором Орбаном. Водночас Сійярто зазначив, що зустріч повинна була відбутися з ініціативи Петра Порошенка.

Цікаво, що отримавши відмову 29 листопада в поїздці Петро Порошенко все рівно поїхав на кордон,щоб тим самим показати, що його не випускають на важливі для України переговори.

"Викликають відвертий подив спроби влади виправдати фактичний зрив візиту лідера опозиції Петра Порошенка до Вашингтона контррозвідувальною інформацію СБУ про ймовірність зустрічі п’ятого президента України з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та теоретичне використання бесіди російськими спецслужбами", – повідомила прес-служба партії ЄС.

Вчора голова офісу Президента Андрій Єрмак заявив: «Провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто. Обговорили прогрес нашої країни на шляху європейської інтеграції. Упродовж найближчих днів Верховна Рада України планує ухвалити низку важливих євроінтеграційних законопроєктів. Ми повністю виконаємо наші зобов’язання. Зазначив, що Україна розраховує на позитивне рішення грудневого засідання Європейської ради, яке відбудеться 14–15 грудня, щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС.
Обговорили можливість зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана й домовилися працювати над визначенням зручної дати такої зустрічі».

І тут все стало на свої місця….

Категорія : Важливе


Залишити Коментар