В Мукачеві можуть ввести військово-цивільну адміністрацію та відсторонити Андрія Балогу від посади?

квітня 02 / 2023

З 2021 року вся Україна поділена на об’єднані територіальні громади. Тож, якщо коротко: зараз змінилася система управління і більше повноважень та грошей залишають в місцевих бюджетах, а не забирають у державний. Керувати цими грошима мають місцеві ради. Якщо вони не виконують свою роботу, то владу заміняють військово-цивільною адміністрацією.

Схожа ситуація складається в Мукачівській громаді де пробалогівські депутати втратили більшість, а його противники теж її не мають. Що привело до того, що вже вчетверте за місяць через відсутність більшості депутатів не відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та регламенту.
Причиною ігнорування опозиційних депутатів комісій стало те, що Андрій Балога, відмовився реєструвати депутатське звернення 18-ти депутатів про розпуск виконавчого комітету та скасовувати його рішення «Про встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення», прийнятого 26 січня 2023 року. Що привело до рекордних цін на ці послуги та Мукачево стало «лідером» у всій Україні.
Ще цікавий факт Андрій Балога, відкрив засідання чергової сесії, але не продовжив її зараз вона у підвішеному стані, наразі коли вона буде продовжена не відомо.

Така патова ситуація дає можливість Президенту України, відсторонити голову ОТГ Андрія Балогу, від своїх обов’язків та ввести тимчасову військово-цивільну адміністрацію, яка зніме всі питання повноцінного життя громади.



Засідання бюджетної комісії не відбулося втретє.


Категорія : Важливе


Залишити Коментар