Брехлива децентралізація та хто такий префект Микола Тищенко на Закарпатті

листопада 23 / 2021

Останні події в Закарпатській обласній раді показали, що розрекламована на Україні, можна сказати так звана децентралізація не більше, як блеф. Спроба більшості депутатів облради забрати з посади представника провладної партії «Слуга народу» Олексія Петрова, перетворилася на шоу, яке продовжується надалі. Що тільки не робилося для того, щоб він залишився на посаді – перенесення сесій,відключення системи рада та звукоапаратури, замкнута зала засідань, «замінування» і так далі. Відсторонення Олексія Петрова, привело до відставки голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова та його команди, яка показали дуже не погані показники в роботі і за це її звільняти не було причин, а причина політична.

За словами депутатів з офісу Президента йшли різного роду застереження, а у деяких випадках навіть погрози, що будуть відкриті Кримінальні справи за «сепаратизм» та незаконне захоплення влади. Про це депутати відкрито навіть бояться говорити, а угорську фракцію так «загнали», що ті до цього часу не знають, що робити та які будуть наслідки, якщо вони підуть проти провладної партії.

От Вам і децентралізація і про це всі мовчать.

Та не мовчав так званий «префект» Закарпаття та голова партійного осередку «Слуг народу» Микола Тищенко, той вже стільки наговорив, що ймовірно боїться їхати на Закарпаття. Не буду перераховувати ляпи та фейки Миколи Тищенко, практично всі їх чули та вони не варті виїденого яйця. Але тут постає запитання, а хто такий Микола Тищенко, щоб керувати більшістю обласної ради? «Смотрящий» офісу Президента? А на яких законних правах? Що в Законі про децентралізацію вписана така посада? Подейкують, що Миколу Тищенко, заберуть з Закарпаття та назначать іншого «смотрящого», який буде більш – навіть слово підібрати, який важко. Де вони в команді «Слуг народу» знайдуть таку людину і на яких законних правах теж уявити важко.

25 листопада має пройти продовження, перерваної «замінуванням» позачергової сесії облради. По ідеї лічильна комісія має продовжити свою роботу та винести на голосування виборів нового голови. В бюлетені має бути одне прізвище Володимир Чубірко, представник фракції «Рідне Закарпаття».

Всім депутатам та фракціям облради треба зрозуміти одне, якщо вони хочуть дійсно бути самостійними та не оглядатися на офіс Президента або ОДА боячись їх, а угорці хочуть вирішити свої проблеми з владою – в залі потрібно об’єднання у дві третіх голосів. Тоді згідно Закону обласна рада може бути дійсно самостійна та децентралізована і зможе забрати будь-якого «смотрящого», який буде сидіти головою ОДА, або їздити по області та вказувати кому що робити.

Головне, депутатам перестати боятися та робити все в рамках законодавства України, а децентралізацію дійсно зробити дієвим інструментом народовладдя Ваших виборців!

Микола Староста.

П.С. Хочу звернутися до фракції КМКС, якщо зараз ви не проявите свою принциповість, то гріш Вам ціна і на наступних виборах, ваші «обнімання» з провладною партією виборці Вам не забудуть! Також не забувайте, що у Вас є конкуренти, які обов’язково використають Вашу політичну відповідальність та безхребетність!

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар