Хто та чому знищив на Закарпатті унікальні винні заводи (відео)

листопада 27 / 2021

Близько 15-ти років тому перестали битися останні «серця» виноробних заводів Закарпаття. В області вироблялися унікальні вина, які наразі не можливо купити або повторити. Одним і з таким було вино «Троянда Закарпаття», яке отримало назву за свій неповторний аромат, в якому чітко відчуваються ноти пелюсток чайної троянди. Смак насичений, оксамитовий, з відтінком маслянистості. Післясмак з відтінком мускату, який переходить в аромат шоколаду та троянди. Колір справжнього вина – від світло-бурштинового до бурштинового, може бути з легким рожевим відтінком.

На відео – розвалини винного заводу «Мужіївський», який знаходиться в Берегівському районі. Хто та чому знищив на Закарпатті унікальні винні заводи знайти відповідь важко, офіційно вони самі збанкрутували, а неофіційно до цього приклали руку європейські конкуренти.

Наразі йде спроба відродити виноробство на Закарпатті, але нікому з державних мужів цього не треба тому пустують сотні тисяч гектарів унікальних земель де колись вирощувався виноград.

Цікаво, що нам вдалося знайти продавця вина «Троянда Закарпаття» вартість пляшки коштує близько 200 гривень, але в продажі його нема.




Категорія : Важливе


Залишити Коментар