Польщу і Чехію затопило через сильні зливи (ФОТО)

вересня 14 / 2024

У Польщі і Чехії сталися повені, спричинені сильними зливами. Про це повідомило німецьке інформаційне агентство Deutsche Presse-Agentur.

На південному заході Польщі в Опольському воєводстві вийшла з берегів річка Бяла-Глухоласка.


Близько 400 мешканців села Глухолази, що поблизу чеського міста Мікуловіце, евакуювали.

Польський міністр внутрішніх справ Томаш Семоняк відвідав місце події. За його словами, до села направили близько 100 рятувальників і 60 поліцейських.

Частину мешканців села Моров також евакуювали, оскільки там вийшла з берегів річка Мора.

Загалом пожежна служба відреагувала на 400 викликів у регіоні. Польський метеорологічний інститут очікує, що дощі продовжаться.


Дуже складна ситуація у Глухолазах в Опольському воєводстві і в районі Клодзко у Нижній Сілезії, повідомила Gazeta Wyborcza.


У Ярнолтувеку побито рекорд опадів 1997 року, пишуть.

Сильні дощі у Чехії спричинили підйом рівня води у річці Ельба. Влада оголосила третій рівень небезпеки повені для близько 20 річок і струмків.

Село Мікуловіце біля польського кордону було затоплене вранці. У південному місті Чеське Будейовіце рятувальники з вечора п’ятниці встановлюють протипаводкові бар’єри вздовж річок Малої і Влтави.

У Празі йде підготовка до очікуваного розливу Влтави, вздовж берегів річки зводяться протипаводкові бар’єри, також призупинено судноплавство.


За прогнозами метеорологів, рівень води у річках Чехії продовжить підвищуватися протягом вихідних.


















Категорія : Світ


Залишити Коментар