Прага готується до можливої повені

вересня 13 / 2024

Прага готується до повені, яка за прогнозом синоптиків може бути в столиці Чехії в найближчі дні.


Сьогодні вранці рятувальники превентивно закрили ворота каналу Чертовка. Також протягом дня, швидше за все, на Влтаві припинять рух пороми і човни. Приблизно в обід планується закрити набережні.

Як повідомили в транспортній компанії Праги, з 11:00 припинили роботу всі пороми окрім P3.


Заходи, які були заплановані на свіжому повітрі, масово відміняють. Особливий ризик є біля водойм, у парках, лісопарках та подібних місцях. Через попередження про сильний вітер існує ризик падіння дерев.


Броварня в Брно скасовує День відкритих дверей
Підготувався до можливої негоди і Празький зоопарк.

«Празький зоопарк підготовлений і дотримується плану боротьби з повенями, який базується на всьому досвіді минулого. Проводилися перевірки транспортних засобів, насосів і матеріалів, а співробітники перебувають у готовності на випадок погіршення ситуації. За останні 20 років зоопарк зазнав багатьох змін, які забезпечили більшу безпеку для тварин саме в таких ситуаціях. На даний момент ми зробили все, що від нас залежало, щоб підготуватися до повеней», – сказала заступниця мера Яна Комрскова.

Відучора рятувальники готують мішки з піском.

Вранці 13 вересня Чеський гідрометцентр оновив прогноз щодо можливої повені. Екстремальний рівень небезпеки тепер і в Празі.
Категорія : Світ


Залишити Коментар