Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив матиме

травня 10 / 2024
Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив Нашу планету накриває сильна магнітна буря класу G4.

Множинні викиди корональної маси мчать до Землі.
Землю накриває потужна магнітна буря класу G4. Який вплив матиме

Їхній пік впливу може бути під кінець дня, 10 травня і 11 травня, повідомляє The Watchers.

Наслідки цієї бурі можуть відчуватися 12 і 13 травня.

G4 – друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, який триває 11 років. Єдина буря сильніша за G4 – це G5 – екстремальна, яка буває приблизно чотири рази за цикл.

Три спалахи, які покинули Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею пізно увечері. Такі викиди науковці називають “канібальськими”.


За цим ударом послідує спалах, який стався на Сонці 8 травня. Четвертий викид утворився під час сонячного спалаху 9 травня. Він також зіткнеться із Землею через 2-3 дні, погіршивши і без того серйозно порушені умови.

Однак це ще не кінець. 9 травня стався ще один сонячний спалах класу X. Як повідомляється, цілком імовірно, що цей викид також прямує до Землі.

“Об’єднайте все це разом, і ви отримаєте надзвичайно активну сонячну активність, яка призведе до сильної геомагнітної бурі протягом наступних кількох днів. Ця послідовність подій буде довго аналізуватися і обов’язково увійде до підручників історії”, – повідомляє видання.

Очікується, що сонячна активність збережеться на високому або дуже високому рівні до 11 травня.
Категорія : Світ


Залишити Коментар