У США відбулися перші випробування великого підводного океанського дрона

травня 06 / 2024
У США відбулися перші випробування великого підводного океанського дрона.

Про це повідомляє офіційний сайт Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів США.

Прототип великого океанського морського дрона, який розробила компанія Northrop Grumman, завершив повномасштабні випробування біля узбережжя Південної Каліфорнії.


Загалом випробування були поділені на декілька етапів, які проходили з лютого до березня 2024 року та мали продемонструвати його працездатність і підтвердження певних характеристик.


Випробування океанського підводного дрона Manta Ray. Фото: DARPA
«Наше успішне повномасштабне випробування Manta Ray підтверджує готовність дрона використовуватись у реальних операціях після того, як його швидко зібрали в польових умовах із модульних компонентів», — розповів доктор Кайл Вернер, керівник програми Manta Ray DARPA.

Розробка цього підводного дрона має на меті поліпшення розвідки з можливістю нести додаткове корисне навантаження у вигляді вантажів або навіть озброєння.

Оскільки Manta Ray розроблена для використання в океанських зонах, вона зберігає велику дальність ходу та забезпечує повну стабільність при сильному хвилюванні моря.


Випробування дрона продовжать фахівці PacMar Technologies у період з 2024 до 2025 року.


Керівник програми DARPA доктор Кайл Вернер (праворуч) розмовляє з фахівцем Northrop Grumman на морському дроні Manta Ray. Фото: DARPA
В останні роки Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів США здійснює масштабні випробування та розробку передових систем майбутнього.

Насамперед йдеться про розробку дронів різних класів, а також відповідних програм зі штучним інтелектом, які мають допомогти у поліпшенні можливостей Збройних сил США.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що DARPA провела випробування літака зі штучним інтелектом для ведення повітряного бою.

Відповідні випробування відбувалися з використанням летючої лабораторії X-62A, яка створена на основі бойового винищувача F-16D.
Категорія : Світ


Залишити Коментар