35-річна жінка випила 2 літри води і померла від набряку мозку

серпня 05 / 2023

35-річна американка Ешлі Саммерс, відпочиваючи на пляжі з родиною, випила 4 пляшки столової води, а повернувшись додому померла унаслідок набряку мозку. Виявилось, у неї сталась інтоксикація організму.


Лікарі констатували набряк мозку і хоч спершу не могли визначити причину, дізнавшись, що Ешлі випила 4 півлітрові пляшки води за 20 хвилин, зрозуміли, що мова про рідкісне отруєння водою, причому якісною.
Отруєння може статися через те, що в організм одномоментно надходить надто багато води і недостатньо натрію,
– пояснив доктор Блейк Фроберг, токсиколог з IU Health.

Симптоми інтоксикації водою:

погане самопочуття;
м'язові болісні спазми;
нудота;
головний біль.
Як уникнули інтоксикації
Лікарі пояснюють, що попри те, що це рідкісне явище, влітку, а особливо в спеку, воно таки трапляється і може може призводити до плачевних наслідків.

Якщо ви працюєте на вулиці або проводите час на пляжі, переконайтеся, що п'єте рідину, яка містить електроліти, натрій і трохи калію,
– радить доктор Фроберг.


35-річна Ешлі Саммерс була посмертним донором органів: її серце, печінку, легені, нирки та частину своєї кісткової тканини – пересадили іншим людям. Жінка допомогла врятувати життя п'яти пацієнтів.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Світ


Залишити Коментар