У турецькому місті Іскендерун з-під завалів дістали українку та її 4-річного сина

лютого 10 / 2023
У турецькому місті Іскендерун з-під завалів дістали українку та її 4-річного сина

У турецькому місті Іскендерун з-під завалів дістали українку Олену Акгьоль та її 4-річного сина Юкселя. Вони пробули під уламками будівлі 36 годин.
Про це повідомляє CNN Turk.

Олену Акгьоль українського походження та її сина врятувала пошукова група з муніципалітету Стамбула Ускюдар. Урятованих передали бригаді медиків. Їхній стан здоров'я задовільний.

Як пише Anadolu, вони залишалися під завалами 36 годин після землетрусу.


Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що станом на 10 лютого вдалося встановити зв'язок із 96 громадянами України. Ще дипломати очікують на інформацію про 22 українців.

Крім того, посольство отримало запити про евакуацію 62 людей. Напередодні, 9 лютого, вдалося вивести з постраждалих районів 12 осіб за допомогою консулів та знайомих цих людей. Також є попередня інформація, що 5 українців можуть залишатися під завалами.

Про землетрус

Зранку 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Він був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків. Відлуння цього землетрусу зафіксували навіть системи АЕС України.

Наразі відомо про понад 21 тисячу загиблих у Туреччині та Сирії. Зокрема, у Туреччині повідомляють про 18 991 жертву.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу їх відбувається менш ніж п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Україна для допомоги відправила до Туреччини групу рятувальників ДСНС, які працюватимуть там попередньо 10 днів. Вони вже почали пошуково-рятувальні роботи на місцях завалів на дорученій ділянці в турецькій провінції Хатай, яка межує із Сирією.
Категорія : Світ


Залишити Коментар