Потужна хвиля COVID у Китаї набирає обертів: лікарні на межі можливостей

грудня 30 / 2022

У Китаї з кожним днем зростає кількість інфікованих коронавірусом. Ситуація стає критичною, адже лікарні працюють на межі своїх можливостей. Зокрема це пов'язано не тільки з великою кількістю пацієнтів.


Яка ситуація в Китаї
Протягом 3 років від першого спалаху коронавірусу в місті Ухань Китай суттєво покращив свою систему охорони здоров'я. У країні з'явилися нові відділення інтенсивної терапії. В поєднанні з жорсткими обмеженнями це дозволило доволі швидко побороти хвилю захворювання.

Однак у Китаї так і не була проведена кампанія з вакцинації. Експерти кажуть, що у мешканців країни не виробився колективний імунітет, що у поєднанні з проблемами з вакцинацією зумовило новий спалах захворювання.

У багатьох лікарнях, зокрема в Ухані, через високий рівень інфікування серед лікарів, у медустановах скасували обов'язкові перевірки медиків перед роботою. В одній лікарні нейрохірург провів 2 операції протягом дня, бувши хворим на коронавірус. Серед лікарень кількість хворих медиків сягає 80 – 90%. Також деякі медзаклади просять повернутися на роботу медиків-пенсіонерів.


Крім того, у Китаї спалахнули протести студентів медичних університетів, адже їх теж почали залучати до роботи у лікарнях, але оплата у них набагато менша, ніж у звичайних працівників. І це при тому, що навантаження у них таке ж, а деяким не дозволяють їхати додому на зимові канікули через роботу в лікарні. Причиною протестів стала смерть 23-річного студента-медика. За офіційною версією, причиною смерті став серцевий напад, однак одногрупники покійного заперечують – вони кажуть, що смерть спричинила перевтома.


Корисні поради для здоровʼя в нашому Телеграмі
Офіційний Пекін намагається приховати смертельні наслідки нової хвилі пандемії, однак місцеві жителі говорять про величезну кількість катафалків біля крематоріїв та мішків з трупами у похоронних бюро.



Через новий спалах коронавірусу ще однією проблемою медичної системи Китаю стала нестача крові для переливання. Зокрема через зростання кількість хворих на COVID-19, суттєво зменшилася кількість донорів. Річ у тім, що у Китаї можна здавати кров лише через 6 місяців після одужання від коронавірусу.

Тому влада країни пішла на перегляд вимог до донорів. Тепер кров можна здавати за тиждень після одужання.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Світ


Залишити Коментар