Знайшли простий спосіб зменшити рівень стресу

вересня 26 / 2022

Прогулянки на природі щодня знижують рівень стресу. Вчені провели перше дослідження, яке показало користь перебування за містом.

Джерело:Nature

Прогулянки за містом зменшують рівень стресу
У новому дослідженні, опублікованому вчені з'ясували, що прогулянка на природі протягом години знижує пов'язані зі стресом маркери в головному мозку. Це відкриття – один із перших причинно-наслідкових доказів користі прогулянок на природі для психічного здоров'я.


Результати підтверджують раніше передбачуваний позитивний зв'язок між природою і здоров'ям мозку, але це перше дослідження, що доводить причинно-наслідковий зв'язок,
– зазначили науковці.

Дослідження показало, що учасники, які гуляли на природі, мали нижчу активність мигдалеподібного тіла. Це може вказувати на те, що лише 60 хвилин на природі здатні протидіяти негативним впливам міського середовища.

Як відбувалося дослідження
Вчені використовували функціональну магнітно-резонансну томографію (ФМРТ) для вимірювання активності мозку у 63 здорових добровольців у двох групах: перші гуляли на природі, інші – у міському середовищі.

Сканування проводилося до і після прогулянки і було зосереджено на пошуку маркерів стресу через активність мигдалеподібного тіла, оскільки ця ділянка мозку пов'язана зі страхом та стресом.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Світ


Залишити Коментар