У Чехії зробили важливу заяву, яка стосується українців

січня 26 / 2022

Чехія не виключає можливості надіслати в Україну військових для допомоги в протистоянні агресії РФ, якщо такий запит буде. Про це заявила міністр оборони Чехії Яна Чернохова в інтерв’ю Denik N.

У відповідь на запитання, чи планує Чехія надсилати в Україну символічний контингент на кшталт канадського, міністр відповіла: "Щодо наших військових нас ще ніхто не питав. Якщо надійде запит, ми його розглянемо".

Вона підтвердила, що Чехія планує надіслати в Україну снаряди для артилерії калібру 152 мм. "Якщо станеться конфлікт і Україні треба буде вислати жінок і дітей у безпечне місце – Чехія має допомогти тут", – додала Чернохова.


Міністр зазначила, що Чехія уважно стежить за розвитком ситуації навколо України і готова у разі потреби прийняти українців, якщо їм доведеться втікати від військового конфлікту.

"Це дуже близька нам країна, тут живе велика українська громада, і якщо вона поїде додому, ми це теж відчуємо. З іншого боку, якщо у них буде потреба відправити деяких жінок і дітей у безпечне місце у разі конфлікту, Чеська Республіка також повинна співпрацювати в цьому відношенні", – сказала вона.
Категорія : Світ


Залишити Коментар