МОЗ Чехії випустило нові правила при в'їзді до країни з 5 квітня

квітня 06 / 2021
МОЗ Чехії випустило нові правила при в'їзді до країни з 5 квітня
З 5 квітня Міністерство охорони здоров'я Чехії вводить в дію нову постанову про епідеміологічні вимоги при в'їзді до країни. Вона була прийнята на зміну старій постанові, яку в середу скасував Празький міський суд.
Суд постановив неконституційним примус робити негативний тест на коронавірус обов'язковою умовою для повернення громадян на батьківщину. МОЗ усунув цей недолік, краще обґрунтував нову постанову і скорегував правила, але для більшості мандрівників практично нічого не зміниться.
Починаючи з понеділка, 5 квітня, пред'явлення на чеському кордоні заздалегідь зробленого PCR-тесту буде обов'язково для всіх, хто повертається з країн з дуже високим ризиком інфікування коронавірусу. До них відносяться такі країни як Великобританія, Італія, Франція, Росія, Україна, Білорусь, Грузія, Казахстан. З повним переліком країн можна ознайомитися тут.
При поверненні з країни з високим чи помірним ризиком захворювання (червоний і оранжевий кольори, такі як, Німеччина, Словаччина) заздалегідь робити тест потрібно буде тільки в тому випадку, якщо людина їде на громадському транспорті (літак, автобус, поїзд і т.д.). При поверненні на особистому транспорті тест для в'їзду не буде потрібно.
«Інфікований COVID-19 чоловік при перельоті може заразити в літаку 10-20 пасажирів, які потім продовжать розносити вірус. Тому вважаємо за необхідне, щоб люди проходили тест на коронавірус перед в'їздом на територію Чеської Республіки, тобто перед посадкою в громадський транспорт », — заявив міністр охорони здоров'я Ян блатних.
Також він зазначив, що нова постанова не порушує конституційне право на повернення на батьківщину. У нього внесли пункт, який дозволяє громадянину повернутися до Чехії навіть якщо тест виявився позитивним, але тільки на особистому транспорті з подальшою самоизоляцией на 14 днів.
В іншому правила не змінилися. В'їзний формуляр і повторний PCR-тест не пізніше 5 днів після в'їзду залишаються обов'язковими.
Категорія : Світ


Залишити Коментар